آبکاری

آبکاری تخصصی فلزات شامل نیکل سخت، کرم سخت، کرم مشکی، طلا و الکترو پولیش

image

آبکاری کرم مشکی

پيگيری و تلاش بی وقفه متخصصین اين كارخانه باعث دستيابی آنها به دانش فنی آبكاری كرم مشكی مخصوص صفحات جاذب نور خورشيد در سال 1383 گرديد و

اين شركت را در زمره معدود شركتهای دارنده اين تكنولوژی در سطح بين المللی قرار دارد.

 
كرم مشكی مقاومت خوبی در مقابل عوامل جوی ، مواد اكسنده و كاهنده دارد و اين خاصيت را تا دمايی بالغ بر 400°c درجه سانتی گراد بدون تغيير رنگ حفظ می كند. از كرم مشكی به تنهايی و يا به عنوان پوشش نهايی جهت جلو گيری از خوردگی قطعاتی كه در دما هايی بالا تر از 100°c كار می كند (نظير گلويی اگزوز موتور سيكلت ها) استفاده می شود.
 
كرم مشكی از جذابيت خاصی برخوردار است. داشتن رنگ كاملا مشكی و فلزينه باعث كاربرد روز افزون آن در مصارف تزئينی مانند قطعات اتوموبيل ، لوازم خانگي ، يراق آلات و ... شده است. در حاليكه ساير پوششهای آبكاری مشكی در برابر سايش و عوامل جوی مقاوم نبوده و دستخوش تغيير می شوند. كرم مشكی نسبت به اين عوامل كاملا مقاوم بوده و تغيير رنگ نمی دهد.
 
شايد بتوان گفت اين خاصيت از مهمترين خواص كرم مشكی است. توانايی جذب نور بالا با ضريب جذبی 98% خاصيتی است كه تا كنون هيچ يك از پوششهای فلزی نداشته اند. اين ضريب حتی در دما های بالاتر از 300°c با كمی كاهش بيش از 80% می باشد. اين ويژگی باعث كاربرد گسترده آن در نيروگاه های خورشيدی گرديده است.
روشهای استفاده از كرم در صنعت آبكاری متنوع بوده و می توان آنها را از نقطه نظر تنوع پوشش به سه گروه كرم تزئينی ، كرم مشكی و كرم سخت طبقه بندی نمود.
با ايجاد شرايط مناسب می توان كرم را همراه با نا خالصی هايی رسوب داد. اين ناخالصی ها باعث تغيير چشمگيری در خصوصيات فيزيكی - قشر كرم نظير رنگ ظاهری ، سختی و ... می شود.
آبكاری كرم مشكی نوعی آبكاری كرم است كه قشر حاصل از آن كرم خالص نيست و شامل ناخالصی هايی نظير اکسيد های كرم می باشد. ويژگيهای كرم مشكی امكان استفاده از آن را در مقاصد تزئينی و صنعتی فراهم می آورد كه از آن جمله عبارتند از:
  • مقاومت خوردگی و حرارت
  • زيبايی و ثبات رنگ
  • توانايی جذب نور بالا